Amalgam Collection — Het streven naar perfectie

Amalgam Collection is in 1995 in Bristol (UK) opgericht. Ze lieten zich inspireren door *Isambard Kingdom Brunel* en *Bristol Aeroplane Company*, welke befaamd waren om de visionaire verbinding tussen de oude en nieuwe wereld in hun ontwerpen. Hun passie voor elegantie in ontwerp en productie was is de voortstuwende kracht geweest voor het opzetten van deze unieke organisatie. Sinds de oprichting voldoet Amalgam Collection met trots aan hun missie om de ontwerpers en bestuurders van deze technische kunstvorm te eren met hun modellen. Door de jaren heen heeft Amalgam Collection hiervoor hechte samenwerkingen ontwikkeld met 's werelds meest vooraanstaande ontwerpers, ingenieurs, berijders en fabrikanten.

Het perfecte model

Voor het maken van perfect geschaalde replica's van moderne auto's, gebruikt Amalgam Collection de originele CAD-data van de autofabrikanten. Ze combineren 3D printen, CNC carving, traditionele werkwijzen en ambachtelijk handwerk om zo 's werelds meest precieze en correcte modellen te maken. Hierbij wordt nauw samengewerkt met hun ontwerpteams voor een perfecte afwerking van het interieur en exterieur. Voor het maken van klassieke modellen, streeft Amalgam Collection naar de hoogst mogelijke nauwkeurigheid en authenticiteit. Dit doen ze door de beste voorbeelden van deze auto's te vinden. Deze scannen ze digitaal om de exacte vormen en proporties van elk onderdeel vast te leggen, inclusief het chassis, de motor en de aandrijving. Hiervoor worden 600 tot 800 foto's van elk detail genomen voor een compleet begrip van de afwerking. Het resultaat is een model die op de foto's niet van de originele auto valt te onderscheiden.

Over Amalgam Collection

Het hoofdkantoor van Amalgam Collection is gevestigd in Bristol, UK. Hier vinden het ontwerp en prototyping van de modellen plaats. De organisatie bestaat uit een multinationaal en multicultureel team van gepassioneerde ambachtslieden, die allen zijn toegewijd aan het maken van de meest mooie en geraffineerde modellen ter wereld. Hun ateliers zijn gevestigd in Pecs, Hongarije en Chang An, in Zuid China. Hun ambachtskunst kan vergeleken worden met die van verfijnde horlogemakers zoals Richard Mille, die hun passie voor ontwerpdetail deelde en enkele van hun unieke modellen van auto's in zijn collectie had. Kortgeleden heeft Amalgam Collection samengewerkt met Ralph Lauren om de meest unieke en exclusieve auto's uit hun collectie te ontwerpen, die alleen beschikbaar zijn in exclusieve winkels wereldwijd. Amalgam Collection streeft er voortdurend naar om nieuwe hoogtes in hun ambacht bereiken. Deze toewijding heeft ze een unieke plaats in de geschiedenis van automodellen verschaft.

 

Bekijk ook onze andere formule 1 miniaturen.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 2