AUTOart is een toonaangevend bedrijf in de productie van schaalmodellen van auto’s. Wereldwijd wordt deze fabrikant gezien als een van de beste op het gebied van miniatuurauto’s. Met name gedetailleerde uitvoering waarmee de modellen zijn gemaakt, zorgt voor grote erkenning en waardering bij liefhebbers van automodellen op schaal.

 

Geschiedenis AUTOart


AUTOart bestaat sinds 1998 en is een merk van het bedrijf Gateway Europe GmbH uit het Duitse Aken. Vanuit Duitsland wordt de hele wereld bedient. De fabricage van modellen en onderdelen vindt voornamelijk plaats in China. Het bedrijf presenteert zich als fabrikant van hoogwaardige producten en wil zeker niet als B-merk gezien worden. Daarom worden retailers met grote zorg benaderd en uitgezocht. De schaalmodellen vind je dan ook vooral bij gespecialiseerde winkels in miniatuurmodellen.

Fabricage en uitvoering

De modelauto’s worden gemaakt in de schaalgroottes van: 1:12, 1:18, 1:43 en 1:63. De fabrikant staat bekend om zijn precisie als het gaat om de uitvoering van de modelauto’s. Je ziet hier onderdelen die je bij geen enkele andere fabrikant van schaalmodellen van auto’s tegenkomt. Denk hierbij aan: motorbedrading, originele gas- en rempedalen en nauwkeurige uitgevoerde dashboards. Ieder detail wordt zo nauwkeurig mogelijk gereproduceerd en aangebracht. Daarbij blijven de prijzen betaalbaar. Dit maakt de schaalmodellen van AUTOart dan ook bijzonder populair onder verzamelaars.

Behalve schaalmodellen van auto’s produceert AUTOart ook motoren op schaal. Ook hier heb je de keuze uit reguliere wegmotoren en racemotors. Daarnaast vind je in het productassortiment ook auto’s voor slot racing (elektrisch aangedreven modelauto’s waarmee je racet op een voorgevormde racebaan. Ook produceert AUTOart voor het Australische bedrijf Biante, eveneens een leverancier van schaalmodellen.

Modellen

Je kunt bij AUTOart schaalmodellen kopen van minstens 45 verschillende automerken. Daarbij moet worden opgemerkt dat de Europese automerken het meest geproduceerd worden. Andere merken worden echter zeker niet vergeten. Naast de alledaagse automodellen, zoals de New Beetle of de Ford Focus, richt het bedrijf zich vooral op exclusieve (race)auto’s in bijzondere uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een groot assortiment Lamborghini’s, Bugatti’s en Aston Martins. Ook rallywagens als de Chevrolet Corvette C7.R Lime Rock 2016 en de Subaru Impreza 2003 worden aangeboden.

Uiteraard worden ook de klassieke modellen niet vergeten, zoals de Porsche Carrera 911 uit de late jaren zeventig. Een van de meest populaire modellen uit de collectie is de Willys legerjeep uit 1943. Het schaalmodel is volledig overeenkomstig met het origineel en is onder meer voorzien een vastgebonden sprietantenne, een houten bijl en schop, gevormde reflectoren en lasklinknagels. Ook bekende raceauto’s uit de jaren zestig en zeventig, zoals de 1965 Formula 1 Honda behoren tot het assortiment.
...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1