Schaalmodellen 1:43

De grootte van een modelauto wordt uitgedrukt in een bepaalde schaal. Deze geeft aan hoe groot de modelauto is ten opzichte van de echte auto. Schaal 1:43 is absoluut de meest populaire schaal voor modelauto's. Hij staat dan ook bekend als de Collectors Scale. Schaalmodellen 1:43 zijn ongeveer 4 inches lang, wat gelijk is aan 10,16 cm. Maar wat wil schaal nu eigenlijk zeggen? Er staat 1:43, 1 op 43. Dat wil zeggen dat het origineel 43 keer groter is dan het schaalmodel. Of andersom, de modelauto in je hand is 43 keer kleiner dan de auto in het echt. Met andere woorden, als het schaalmodel 10 cm lang is, is de echte auto waarin je kan rijden 43 x 10 cm is 430 cm. En dat is hetzelfde als 4 meter en 30 cm.

 

Topmerken en topcoureurs

Bekijk merken zoals Minichamps, Bburago en Spark. Zie de automerken Ferrari, Mercedes en Honda en voel je een winnaar net als Max Verstappen! Stap ook in de verzamelwereld van model raceauto's. Verander je woonkamer in een racepaleis en geniet elke dag van de mooiste schaalmodellen. Door de plezierige afmetingen van de schaalmodellen 1:43 kan je een groot aantal modellen in een vitrine neerzetten en showen aan je vrienden. Het zijn handzame modellen die je prettig vast kan houden en makkelijk van alle kanten goed kan bekijken. Schaal 1:43 geeft perfectie tot in het kleinste detail. De schaalmodellen 1:43 van Spark en Minichamps spreken tot je emotie. Alles klopt, de banden, de 900 PK, de max 15.000 RPM, de 1600 cc en de 4 kleppen per cilinder.

 

Collectors item

Schaalmodellen 1:43 hebben elk hun eigen charme en ze zijn handig in te passen in elke collectie. Zet alle winnaars naast elkaar in je vitrine! Zet het ene collectors item naast het andere en creëer op deze manier een echte topverzameling. Je vrienden komen graag bij je kijken en smullen van de mooiste racewagens op schaal 1:43.

Bekijk ook onze andere f1 auto's.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 4