Menu
EUR
Deze week Pre-order korting op 2024 modellen. Bestel de nieuwste modellen met korting
Alles wat je wilt weten over Formule 1 seizoen 2022

Alles wat je wilt weten over Formule 1 seizoen 2022

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Op Circuit de Catalunya-Barcelona in Spanje reden de formule 1-coureurs hun eerste testrondes in de nieuwe formule 1-auto’s van dit seizoen. Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en hun collega’s en diverse testdrivers deden dit achter gesloten deuren. Dat terwijl formule 1-minnend Nederland (en de wereld) reikhalzend uitkeek naar de nieuwe auto’s en hun prestaties. Gelukkig deelden de raceteams filmpjes en foto’s en kunnen we al iets melden over wat er in Barcelona te zien was. Alle teams hebben een eigen invulling gegeven aan de nieuwe eisen voor de auto’s. Geen eenheidsworst dus. Wie niet kan wachten om Max Verstappen in zijn nieuwe auto bezig te zien, kan wel naar Bahrein. Daar testen de teams op 10, 11 en 12 maart.

De ene formule 1-auto is de andere niet. Daarom lees je hier meer over een aantal nieuwe auto’s en hun prestaties in Barcelona.

 

RB18: de nieuwe auto voor Verstappen en Pérez

Voor Max Verstappen wordt het komend seizoen anders dan alle voorgaande F1-kampioenschappen. Hij is immers niet meer de uitdager maar moet zijn wereldtitel verdedigen. Dat doet hij in de nieuwe RB18 met nummer 1. De auto van Max Verstappen oogde heel stabiel. De Nederlander liet zich positief uit over de balans van zijn auto. De rondes op hoge snelheid zagen er veelbelovend uit. Hopelijk leveren de testdagen in Bahrein nog meer positieve resultaten op.

De vraag is of Max in deze zwaardere bolide Lewis Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot George Russell in hun zilveren Mercedes W13 achter zich kan houden. Russell en Hamilton hadden in ieder geval weinig te klagen in Barcelona. Met de snelheid zit het goed. Misschien toch een beetje hopen op een interne strijd bij Mercedes? Zeker met de ambitieuze George Russell achter het stuur van de W13. Hij is niet te vergelijken met Valtteri Bottas, en zal Lewis Hamilton weinig punten cadeau geven.

 

Nieuwe hoop voor succes Ferrari met hun F1-75

De auto van Charles Leclerc en Carlos Sainz – de Ferrari F1-75 – ziet er spectaculair uit én liet een goede indruk achter in Barcelona. Maakt het team uit Italië eindelijk weer eens kans om voor het kampioenschap te strijden? We gaan het zien.

Alpine A522, de nieuwe auto van Alonso en Ocon, kende geen goede start. Fernando Alonso zette zijn auto op de tweede testdag stil naast de baan. Er kwam een flinke lading rook uit. Dat terwijl de coureurs nog niet eens voluit over het circuit waren gegaan.
Ook team Alfa Romeo heeft in het verleden betere testdagen gezien. De Fin Valtteri Bottas ziet nog wel wat hoop voor de nieuwe C42, maar debutant Guanyu Zhou had grote moeite met de nieuwe auto. Hij spinde twee keer de grid af.

 

AlphaTauri goed bezig met AT03

Van de teams die goed meedoen in het middenveld, waaronder McLaren, Aston Martin en Alpine, is het AlphaTauri die er met hun AT03 in Spanje met kop en schouders bovenuit stak. Pierre Gasly zorgde vrijdag wel voor wat extra spanning met een flinke schuiver, maar over het algemeen lieten hij en teamgenoot Yuki Tsunoda een goede indruk achter.

 

Meer nieuwtjes over Formule 1 seizoen 2022

Vorig jaar is al geëxperimenteerd met sprint races; of sprint qualifing, zoals ze officieel werden genoemd. Ook in seizoen 2022 staan er weer drie sprints op de agenda. Twee in Europa bij de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola, Italië) en de Grand Prix van Oostenrijk (Red Bull Ring). En de laatste in Zuid-Amerika: de Grand Prix van Brazilië(Interlagos). Behalve de naam (enkel ‘sprint’) zijn er nog wat wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er veel meer punten te verdienen. De winnaar van de sprintrace krijgt 8 punten, de tweede krijgt 7 punten en zo door naar nummer 8 die nog 1 puntje krijgt. Dat maakt de sprint voor meer dan alleen de topteams interessant. Wie de sprint op zaterdag wint, start vanaf poleposition in de race op zondag. Maar de coureur die op vrijdag de snelste tijd in Q3 van de kwalificatie neerzet, krijgt de titel ‘poleposition’ officieel achter zijn naam. Dat is ook anders dan in het vorige seizoen.

Ook nieuw is de vrijebandenkeuze voor de top 10 coureurs. Het is niet langer verplicht om op de band te starten waarmee in Q2 de beste tijd is gereden. De coureurs die zich niet bij de eerste tien kwalificeren hadden altijd al vrijebandenkeuze en dat blijft zo.

 

Nieuw circuit Florida en eindelijk weer naar Australië en Canada

De eerste test voor de nieuwe auto van Max Verstappen is tijdens de openingsrace van 2022 in Bahrein op 20 maart. De laatste race staat gepland voor 20 november in Abu Dhabi. Daartussen reist de formule 1-karavaan de halve wereld rond, met eindelijk weer de Grand Prix van Australië op 10 april en de Grand Prix van Canada op 19 juni in Montreal. Ook staat de Grand Prix van Singapore weer op de agenda (2 oktober).
Nieuw dit jaar is de Grand Prix van Miami, Florida (8 mei). Natuurlijk blijft ook de GP van de Verenigde Staten in Austin, Texas op de agenda (23 oktober).

 

Groot feest verwacht in Zandvoort

In het eerste weekend van september kleurt Zandvoort en de rest van Nederland weer oranje. Want dan racen de teams in de Grand Prix van Nederland. Wat zou het mooi zijn als Max Verstappen onze eigen Grand Prix voor de tweede keer op zijn naam schrijft.

Met het wegvallen van de GP van Rusland is er een gaatje vrij op 25 september. De FIA zoekt nog naar een vervangende race.

 

Over Racing-Art.nl

Haal de racebeleving in huis met Racing Art. Racing-Art.nl heeft een geweldige collectie Minichamps en Spark formule 1 modelauto's en kunstwerken voor de racefan. Zoals Max Verstappen kunstwerken, litho's, schaalmodellen en merchandise. Je vindt er bijvoorbeeld een auto van Max Verstappen 1:18, Red Bull Racing auto's, Lamborghini's en Ferrari's. Natuurlijk bieden we ook alle nieuwe schaalmodellen van 2022 aan! Ben je op zoek naar een speciaal model? Neem dan contact met ons op.

 

[products=blog_vitrine_led_zwart]

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »