Gratis verzending
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Racing-Art.nl Blogs

Het verhaal achter de Porsche auto

Het verhaal achter de Porsche auto In ons dagelijkse leven worden we voortdurend omringd door vervoersmiddelen. Overal om ons heen zien we fietsen, brommers, motors, auto’s, vrachtwagens, bussen, treinen, vliegtuigen hoog in de lucht. De auto is daarbij een soort persoonlijk gebruiksartikel geworden, een middel om ons van A naar B te verplaatsen. Van en naar je werk, op weg naar familie of vrienden, om er op uit te gaan of op vakantie.

Porsche 911, een inspiratiebron voor kunstenaars

Porsche 911, een inspiratiebron voor kunstenaars De Porsche 356, de eerste in serie gemaakt Porsche kreeg in 1963 een opvolger. Deze opvolger wordt gepresenteerd als de Porsche 901 maar zou uiteindelijk door het leven gaan als Porsche 911. De Porsche 911 kreeg de naam 'widowmaker' door het onvoorspelbare weggedrag. Dit werd veroorzaakt doordat de motor achter de wielophanging hangt, waardoor de neus bij het optrekken lichter wordt en de voorwielen geen grip meer krijgen.

Porsche Speedster van Eric Jan Kremer

Porsche Speedster van Eric Jan Kremer De Porsche Speedster een type aanduiding van de eerste Porsche 356 en is inmiddels een zeldzame auto die in 1948 gebouwd werd door Ferry Porsche de zoon van oprichter Ferdinand Porsche. Het was de eerste in serie gebouwde Porsche en was bedoeld als een goedkope cabrio. Voor de productie werden veel onderdelen gebruikt van Volkswagen. De Porsche Speedster is inmiddels zo zeldzaam dat je daar een bedrag met vijf nullen voor moet neerleggen. Wel zijn ervoor voor aanzienlijk lagere bedragen replica’s te vinden. Maar wel eens gedacht aan een origineel schilderij van deze iconische auto aan de muur? Met een schilderij van deze allereerste iconische Porsche kun je wat nostalgische sfeer in huis brengen.

Gratis verzending
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd