Menu
EUR
Binnenkort beschikbaar: Max Verstappen Minichamps schaalmodel 2018 als winnaar GP van Oostenrijk

Binnenkort beschikbaar: Max Verstappen Minichamps schaalmodel 2018 als winnaar GP van Oostenrijk

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Circuit van Oostenrijk een stukje geschiedenis

Het circuit van Oostenrijk kent een rijke historie. Het circuit werd gebouwd in 1969 en kreeg de naam Österreichring. Vanaf 1970 werden er formule 1 races gehouden waarbij het circuit bekend stond als hoge snelheidscircuit. Het circuit werd te gevaarlijk beschouwd en door twee grote incidenten in 1987 werd het circuit voor 10 jaar geschrapt van de formule 1 kalender.

 

In 1997 werd voor het eerst weer sinds jaren een formule 1 race gereden op de inmiddels tot het A1-Ring omgedoopte circuit. Jacques Villeneuve behaalde met zijn Williams in dat jaar de overwinning.

 

Na een periode waarin het voorbestaan van de A1-Ring zeer twijfelachtig was werd Red Bull GmbH eigenaar van het circuit en in 2011 heropend onder de naam Red Bull Ring. De toekomst van de grand prix van Oostenrijk werd veilig gesteld doordat in 2013 een contract werd afgesloten Bernie Ecclestone met een 10 jarig contract voor de formule 1. We zullen dus zeker nog enkele formule 1 seizoenen kunnen genieten van formule 1 races op de Red Bull Ring!

 

De grand prix van Oostenrijk 2018, een feestje voor Max Verstappen

Valtteri Bottas begon de race vanaf pole position maar waar hij in 2017 nog op de hoogste trede van het podium stond om de champagne fles te laten knallen, moest hij de race in 2018 teleurgesteld voortijdig beëindigen door een hydraulisch probleem met zijn Mercedes. Tot overmaat van ramp liet ook de Mercedes van zijn teamgenoot Lewis Hamilton het afweten.

 

Het succes van de Mercedes in de afgelopen jaren blijkt dit seizoen toch wat scheurtjes te gaan vertonen. Max Verstappen die in 2017 nog uitviel met zijn Red Bull Racing bolide had dit jaar een uitstekende race en het was niet Ferrari maar het Red Bull Racing team dat de overwinning opeiste. Wat was het een geweldige race van Max Verstappen, als winnaar mocht hij dit vieren met Ferrari coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel op respectievelijk 2een 3eplaats.

 

Minichamps schaalmodellen 1:18 en 1:43 van Max Verstappen als winnaar grand prix van Oostenrijk

Van deze bijzondere overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring maakt Minichamps twee schaalmodellen. Fabrikant Minichamps die staat bekend om de bijzonder gedetailleerde F1 modelauto’s maakt een uitvoering op schaal 1:18 en 1:43. Het Max verstappen schaalmodel 1:18 van de overwinning op de Red Bull Ring wordt verwacht in januari 2019. Max Verstappen fans hoeven echter niet zo lang te wachten. Het schaalmodel 1:43 van Max Verstappen wordt al eerder verwacht, nl. in November 2018. Schaalmodellen van Minichamps worden in beperkte oplage geproduceerd. Wil je zeker zijn van een exemplaar, bestel dan je schaalmodel als pre-order bij Racing-Art.nl. Ook kun je aangeven dat je een bericht wilt ontvangen als de schaalmodellen op voorraad zijn.

 

Over Racing-Art.nl

Racing-Art.nl brengt de race beleving in je huis. Met prachtige kunstwerken zoals schilderijen en litho’s van o.a. schilder Eric Jan Kremer. Om de race beleving compleet te maken hebben we een selectie gemaakt van de mooiste en meest bijzondere schaalmodellen. Wil je één van de kunstwerken bekijken, neem dan contact met ons op via het contactformulier.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »