Menu
EUR
Een Eric Jan Kremer schilderij vult elke ruimte met positieve energie

Een Eric Jan Kremer schilderij vult elke ruimte met positieve energie

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Eric Jan Kremer, dé Formule 1 schilder

Dat zijn kunstwerken bijvoorbeeld zijn te vinden in de Vipruimtes van het Williams-team op racecircuit Silverstone in Engeland zegt natuurlijk al iets. Nog meer tot de verbeelding spreekt waarschijnlijk dat hij in opdracht heeft geschilderd voor o.a. Michael Schumacher, Mika Häkkinen en de van oorsprong Nederlandse autocoureur Arie Luyendijk die vooral furore maakte in de Verenigde Staten, waar hij ook is gaan wonen. Op dit moment zijn een aantal werken van Eric Jan Kremer, waaronder Formule 1 schilderijen, te zien in NH Hotel Zandvoort. Dat is tegenover het circuit waar in 2020 het Formule 1 circus neer zal strijken voor de eerste Formule 1 race in Nederland sinds tientallen jaren. Tevens zijn bij deze expositie ook een aantal Porsche schilderijen van zijn hand te zien.

Drip & splash techniek van Eric Jan Kremer

De werken van Eric Jan Kremer lijken allemaal levensecht, de energie spat van het doek. Dat komt zeker ook door de bekende splash-techniek waarmee hij met verfspetters iets toevoegt aan elk kunstwerk van zijn hand. Als kijker ga je een doek beleven, in plaats van er alleen naar te kijken. Dat is ook precies wat hij wil bereiken: hij beoogt dat je als kijker het gevoel krijgt een Formule 1 of MotoGP race live te aanschouwen. Eric Jan Kremer werkt met acrylverf en schildert altijd op linnen doeken.

Overzicht van schilderijen Eric Jan Kremer

Een zeer recent Max Verstappen schilderij van Eric Jan Kremer dat hij maakte in mei 2019, is ter ere van het overlijden van Niki Lauda (We miss jou). Dit schilderij toont deze zeer succesvolle coureur gezeten in zijn bolide. We zien de geconcentreerde blik in zijn ogen. Dit kunstwerk meet 100 bij 150 centimeter. Rood is de kleur die overheerst in dit mooie eerbetoon aan Niki Lauda. Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 is ook door Eric Jan Kremer in verf vastgelegd. Alonso was in 2005 de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit. Dit record raakte hij echter een paar jaar later alweer kwijt aan Lewis Hamillton, die het weer moest afgeven aan Sebastian Vettel. Het kunstwerk met Fernando Alonso is 55 bij 65 centimeter. Natuurlijk heeft ook de verongelukte Ayrton Senna een plek gevonden op een schilderij van Eric Jan Kremer. Dit grote werk meet maar liefst 140 bij 120 centimeter. We noemden de MotoGP al een keer. Een coureur uit die motorsport die het absoluut verdient om een plekje te krijgen tussen alle racegeweld is Valentino Rossi. De Italiaan, zoon van een voormalig motorcoureur, won negen wereldtitels en wist maar liefst 115 Grand Prix op zijn naam te schrijven. Dit werk, met blauw als hoofdkleur, is 55 bij 70 centimeter groot. De naam van Sebastian Vettel kwam al voorbij: hij is vereeuwigd in een kunstwerk van eveneens 50 bij 70 centimeter. De Duitser rijdt sinds 2015 voor het team van Ferrari.
Af en toe maakt Eric Jan Kremer ook uitstapjes naar andere sporten. Zo maakte hij een schilderij van Johan Cruijff, op de rug gezien. Natuurlijk zien we daar zijn wereldberoemde rugnummer 14. De maten van deze plexiglas print met details in echte verf zijn 85 bij 120 centimeter. Tot slot is Porsche ook een liefde van Erik Jan Kremer. Hij heeft dit aansprekende automerk in verschillende schilderijen vereeuwigd, waaronder uiteraard de Porsche 911. Veel van de beschreven schilderijen zijn overigens in een zeer beperkte oplage gemaakt. De echte liefhebber moet zijn aankoop dus niet te lang uitstellen en weet dat hij een bijna uniek schilderwerk in huis krijgt, dat ongetwijfeld veel enthousiaste reacties zal losmaken. Het bijzondere is nu dat een aantal kunstwerken van Eric Jan Kremer binnenkort in de zorgvuldig samengestelde selectie van Racing Art zullen komen, iets om trots op te zijn. Het gaat om de twee schilderijen die we onderstaand beschrijven.

Max Verstappen eerste GP overwinning Spanje 2016

In 2016 won Max Verstappen in Spanje zijn allereerste Grand Prix in de Formule 1. Daarmee was hij niet alleen de eerste Nederlandse, maar ook de jongste winnaar van een Formule 1 Grand Prix ooit. Uiteraard heeft Eric Jan Kremer ter gelegenheid hiervan een speciaal schilderij gemaakt. Het is een uniek kunstwerk geworden, van maar liefst 3.20 meter breed. In een hal of andere grote ruimte is dit een blikvanger, een kunstwerk waar je absoluut niet omheen kunt. Zoals hij bij al zijn werken doet, heeft hij ook dit schilderij gesigneerd met het bekende ‘Eric J. Kremer’. Daarnaast heeft hij ook zijn handdruk op het doek vereeuwigd. Ieder exemplaar van dit prachtige schilderij is dus uniek in zijn soort. ‘Onze Max’ is overigens in een groot aantal kunstwerken vastgelegd door Eric Jan Kremer, een prachtig eerbetoon aan deze zeer jonge maar ook zeer veelbelovende Formule 1 coureur. Max Verstappen is de zoon van voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen, die veel minder succesvol was dan zijn zoon. Max rijdt voor het team van Red Bull Racing. Kenners zijn er van overtuigd dat hij binnen een paar jaar wereldkampioen zal worden in de Formule 1.

Lewis Hamilton en Max Verstappen in competition

Een ander uniek schilderij is een portret van zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen in één kunstwerk. De Engelsman won al vijf keer het wereldkampioenschap voor Formule 1 coureurs, de laatste twee keer in 2017 en 2018. Sinds 2013 rijdt hij voor het team van Mercedes. Uit deze kunstuiting blijkt de strijd tussen beide Formule 1 rijders maar ook het respect voor elkaar, wat zo kenmerkend is voor deze racesport. In de wedstrijd bestrijd je elkaar en gun je elkaar weinig, maar zowel daarbinnen als daarbuiten ga je met respect met elkaar om.

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »