Menu
EUR
Lewis Hamilton wereldkampioen formule 1 2018

Lewis Hamilton wereldkampioen formule 1 2018

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Na de grand prix race van Mexico waar Lewis Hamilton als 4over de finishlijn reed werd hij gekroond tot wereldkampioen formule 1 van 2018. Hij voegt zich dan bij het selecte gezelschap dat ooit vijf of meer wereldtitels formule 1 op hun naam konden schrijven. Het selecte gezelschap bestaat verder uit Juan Fangio dat ook vijf wereldtitels behaalde en Michael Schumacher die met zeven wereldtitels voorlopig de toon aanvoert in de lijst met coureurs met de meeste F1 wereldtitels. Sebastian Vettel zijn grootste concurrent voor de  wereldtitel dit jaar, feliciteerde Lewis Hamilton als eerste met zijn vijfde wereldtitel.

Wie is Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton kennen we als Mercedes coureur met nummer 44. Het team waar hij al sinds 2013 als formule 1 coureur rijdt. Vier van zijn vijf wereldkampioenschappen heeft hij bij het Mercedes team behaald. Zijn eerste wereldtitel haalde hij bij McLaren, het team waar hij vanaf 1998 deelnam aan het McLaren young driver program en negen jaar later maakte hij zijn formule 1 debuut voor McLaren.

 

Op zijn 6ekreeg Lewis een op afstand bestuurbare formule 1 auto van zijn vader en toen was zijn interesse voor de autosport gewekt. Het duurde toch nog tot zijn 8etot hij is zijn eerste kart stapte en ging rijden op het Rye House Kart circuit, het circuit waar ook Jenson Button en Anthony Davidson hebben gereden. Na twee jaar karten wist Lewis al te winnen en werd hij uitgenodigd voor de autosport awards in 1995 waar hij Ron Dennis om een handtekening vroeg. Lewis die aan ambitie geen gebrek had vertelde Ron Dennis dat hij graag voor McLaren wilde rijden. Ron had ook al een antwoord klaar: Bel me over negen jaar maar. Maar het was niet Lewis die belde. Slecht drie jaar later belde Ron om Lewis te contracteren voor McLaren. Met zijn 13 jaar was hij de jongste coureur die een contract had bij een formule 1 team. En de rest is natuurlijk geschiedenis. Inmiddels rijdt Lewis al zijn 12eseizoen in de Formule 1, al een tijdje met nummer 44, het nummer waarmee hij ook in het karten erg succesvol was.

  

Speciale gastrol voor Will Smith tijdens de grand prix van Abu Dhabi

De laatste race van 2018 in Abu Dhabi werd gewonnen door Lewis Hamilton, een mooie afsluiting van een schitterend race seizoen voor Lewis. Voor de laatste race had het Mercedes een speciale gast uitgenodigd. Niemand minder dan Will Smith zwaaide met de zwart-wit geblokte vlag toen Lewis over de finish reed. Op internet ging een hilarisch filmpje rond waarin Will Smith Lewis kidnapte en de Mercedes bolide claimde. Tenslotte had Lewis de  wereldtitel al binnen…

Lewis Hamilton schaalmodel

Schaalmodel van Lewis Hamilton

Wil je de herinnering aan het formule 1 seizoen levend houden bekijk dan eens het Minichamps schaalmodel van Lewis Hamilton of 1 van de andere formule 1 schaalmodellen. Een mooi gedetailleerd schaalmodel met schaal 1:18 met natuurlijk daarop nummer 44. Het nummer dat onmiskenbaar verbonden is aan de meest succesvolle coureur op dit moment. We kunnen terugkijken om een schitterend formule 1 seizoen waar we hebben kunnen zien dat het verschil tussen Mercedes en Red Bull gedurende het seizoen steeds kleiner is geworden. Voorzichtig hopen dan ook velen dat het nieuwe formule 1 seizoen mooie gevechten zal geven op de baan tussen Lewis Hamilton en onze Max Verstappen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »