Menu
EUR
Deze week Pre-order korting op 2024 modellen. Bestel de nieuwste modellen met korting
Eric Jan Kremer Litho's: 2e litho 25% korting

Eric Jan Kremer Litho's: 2e litho 25% korting

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Formule 1 als inspiratiebron voor kunst

Al ruim 200 jaar geleden werd de druktechniek lithografie uitgevonden. Lithografie staat ook wel bekend als steendruk. Inmiddels heeft de steendruk zich verder ontwikkeld en gebruiken verschillende kunstenaars deze techniek in digitale vorm om prachtige kunstwerken mee te maken. Een van die kunstenaars is de Nederlander Eric Jan Kremer en ter gelegenheid van de start van het formule 1-seizoen 2020 in Oostenrijk hebben wij een unieke actie om zijn lithografie-kunstwerken (ook wel litho's genoemd) met korting aan te kunnen bieden.

 

Lithografie: wat is dat precies?

De Duitser Johan Alois Senefelder ontwikkelde aan het einde van de 18e eeuw de druktechniek lithografie. Lithos betekent steen in het Grieks en lithografie wordt daarom ook wel steendruk genoemd. Het idee is dat een kunstenaar eerst een tekening met vet tekenmateriaal maakt op een lithosteen. Een lithosteen is een soort plaat van kalksteen. Nadat de tekening aangebracht is op de steen, krijgt de steen een behandeling waarbij de oorspronkelijke tekening als een soort vetvlek op de steen achterblijft. Nadat de steen natgemaakt is, wordt er met behulp van drukinkt een afdruk gemaakt van de tekening op de steen. Omdat de inkt een vette substantie is, wordt alleen de afbeelding op het papier afgedrukt. De litho, de afbeelding die op het papier staat, is nu gemaakt! Vandaag de dag gebruiken kunstenaars, waaronder Eric Jan Kremer, dus nog steeds deze techniek. Hij gebruikt deze druktechniek veelvuldig voor zijn kunstwerken waarin je ook zijn passie terugziet voor formule 1 en MotoGP.

 

Eric Jan Kremer zet fascinatie voor formule 1 om in kunst

Eric Jan Kremer staat ook wel bekend als een Formule 1- en MotoGP-kunstenaar. Zijn fascinatie voor deze twee sporten begon al op hele jonge leeftijd. Het begon als kind al met eenvoudige tekeningen van auto’s. Zijn kunstzinnigheid heeft zich in de jaren daarna in hoog tempo verder ontwikkeld en werd al snel zijn dagelijkse werk. Veel liefhebbers van Formule 1 en MotoGP waarderen zijn kunstwerken enorm omdat de coureurs en wagens van hun favoriete sport op zo’n unieke manier op de doeken zijn weergegeven. Wat de kunstwerken van Eric Jan zo speciaal maakt, is dat hij heel goed de illusie kan wekken van kracht en snelheid. Twee aspecten die natuurlijk als geen ander passen bij deze het formule 1 en MotoGP racen. Met zijn kunstwerken wil hij een gevoel van sensatie creëren, dat je als aanschouwer van het kunstwerk daadwerkelijk de spanning ervaart die je ook ervaart als je naar een formule 1-race kijkt. Deze aspecten zie je dan ook duidelijk terug in zijn dynamische en expressieve kunstwerken en passen uitstekend bij de snelle en dynamische wereld van de formule 1 en MotoGP. Voor zijn kunstwerken gebruikt hij ook wel acrylverf op een linnen doek. Dat zijn kunstwerken bij een breed publiek bekend zijn en in de smaak vallen, blijkt ook wel uit het feit dat meerdere van zijn kunstwerken beroemde eigenaars hebben. Zo heeft hij al kunstwerken gemaakt voor onder anderen oud-coureurs Mika Häkkinen, Arie Luyendijk en Michael Schumacher en voor onze huidige coureur Max Verstappen.

 

Persoonlijke litho’s voor de echte race-liefhebbers

Als formule 1-liefhebber sta je waarschijnlijk al geruime tijd te popelen om een nieuw seizoen met spectaculaire races te bewonderen! Terugkijken van formule 1-races uit het verleden, geeft misschien korte tijd wat voldoening, maar haalt het natuurlijk niet bij de spanning van een race met een nog onbekend resultaat. Om alvast in de stemming te komen voor de eerste formule 1-race op 5 juli 2020 in Oostenrijk, kunnen wij je in elk geval een leuke actie aanbieden: een tweede litho van Eric Jan Kremer met 25% korting. Eric Jan heeft litho’s gemaakt van elke formule 1-wagen waarin Max Verstappen heeft gereden. Ook heeft hij twee litho’s gemaakt ter gelegenheid van de First Pole Position van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van 4 augustus 2019 in Hongarije. Alle litho’s zijn ook te verkrijgen als een uniek kunstwerk dat gemaakt is van acrylverf. Uiteraard zijn alle litho’s persoonlijk gesigneerd door Eric Jan zelf en dat betekent dat je dus met recht kunt zeggen dat je een écht kunstwerk aan de muur hebt hangen, en ook nog van jouw favoriete sport!

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »