Menu
EUR
Deze week Pre-order korting op 2024 modellen. Bestel de nieuwste modellen met korting
Max Verstappen litho's door topkunstenaar Eric Jan Kremer

Max Verstappen litho's door topkunstenaar Eric Jan Kremer

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

 

Eric Jan Kremer ontwikkelt zich stormachtig

Kremer geniet al langere tijd bekendheid om zijn Formule 1 en MotoGP kunst. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door alles wat met racen te maken heeft. Al op 10-jarige leeftijd maakte hij tekeningen van auto’s en gaandeweg ontwikkelde Kremer zich net als Verstappen stormachtig. Ondertussen betovert hij de harten van de liefhebbers van Formule 1 en MotoGP aanhangers met zijn werk.

 

Het werk van Eric Jan Kremer over heel de wereld

Het bijzondere werk van Kremer is lastig onder een noemer te plaatsen. Je zou het vanwege de gebruikte technieken in elk geval zeer dynamisch en expressief kunnen noemen. De kunstwerken van Kremer vallen in  bijzonder in de smaak bij veel formule 1 fans. Niet voor niets vind je zijn werk over heel de wereld en hebben zijn de kunstwerken van Eric Jan Kremer o.a. te vinden in de VIP-ruimte op Silverstone.


Terwijl Kremer zelf bescheiden blijft onder alle lof die hem toebedeeld wordt, spat de illusie van snelheid en kracht van de werken van de kunstenaar af. Steeds wil Kremer een kunstwerk maken dat boeit en blijft boeien. Kijken naar een kunstwerk moet bij wijze van spreken gelijk staan aan kijken naar een Formule 1 of MotoGP race. De kunstenaar werkt vooral met acryl en schildert altijd op een linnen ondergrond. Kremer maakte schilderijen van grootheden als Michael Schumacher, Arie Luyendijk, Mika Hakkinen en uiteraard ook Max Verstappen.

2019 beste formule 1 seizoen voor Max Verstappen

De naam is al gevallen, Max Verstappen. Nederlands trots in het circus dat Formule 1 heet. Ondertussen heeft Kremer alle auto’s waarin de nog jonge coureur reed op linnen vastgelegd. Dus de STR10 van Scuderia Toro Rosso waar hij zijn debuut maakte in de formule 1 maar ook de recente RB15 van Red Bull Racing. Verstappen biedt heel veel inspiratie voor de kunstenaar, zeker het afgelopen seizoen, een seizoen dat Verstappen afsloot als derde in het algemeen klassement en waarmee hij meteen zijn overall beste prestatie ooit leverde. En toch, zo denkt ook Kremer, had er nog meer ingezeten.

 

Slechts 17 jaar en 166 dagen oud

Kremer heeft de verrichtingen van Verstappen vanaf het prille begin op de voet gevolgd en getekend. Ook toen hij in 2015 debuteerde in de Formule 1 tijdens de GP van Australië. Verstappen reed toen voor Toro Rosso en was slechts 17 jaar en 166 dagen oud. Uiteraard maakte Eric Jan Kremer ook een prachtig doek van Verstappen toen hij in de Toro Rosso reed. De datum 15 mei 2016 staat ook bij de kunstenaar in het geheugen gegrift. Op die dag won Verstappen namelijk zij eerste race, in Barcelona tijdens de GP van Spanje. Zelfs de mensen die niets met de autosport hebben zullen die speciale dag niet licht vergeten. Ter gelegenheid van deze eerste formule 1 overwinning maakte hij een schilderij van maar liefst 3 meter breed dat momenteel te bewonderen is in het NH Hotel in Zandvoort.

 

 

De toekomstig wereldkampioen

Verstappen verpulverde in zijn nog steeds prille loopbaan tal van records en wordt door vele gezien als de toekomstig wereldkampioen. Kremer denkt dat dit nog slechts een kwestie van tijd is, al heeft Red Bull nog heel wat achterstand in te halen ten opzichte van Mercedes. Wel slaagde het team van Verstappen er in om de achterstand die er was op Ferrari zo goed als teniet te doen. Verstappen eindigde dit seizoen in het algemeen klassement op de derde plaats Het was de beste prestatie tot nu toe voor de Nederlander, die drie keer won maar ook twee keer de eindstreep niet haalde. Verstappen zegevierde in Duitsland, Oostenrijk en Brazilië en strandde voortijdig in België en Japan. Zeker het feit dat hij in België de eindstreep niet haalde was een teleurstelling. Niet in de laatste plaats vanwege de aanwezigheid van duizenden en duizenden Nederlandse toeschouwers. Gelukkig woog daar de winst in Duitsland tegen op. Want ook daar kleurden de tribunes oranje. Verstappen heeft Nederland in korte tijd helemaal gek gemaakt van de autosport. Kunstenaar Kremer was dat al en uit dat in werkelijk adembenemend mooie litho’s. De verschillende kunstwerken geven een mooi beeld van Verstappen door de jaren heen en met een kunstwerk van Kremer haal je echt iets bijzonders in huis. Iets unieks. Het is alsof Verstappen elk moment uit het doek komt rijden. Je blijft steeds naar het kunstwerk kijken, ook omdat je er steeds weer iets anders in ziet.

Een must have voor de fan van Max Verstappen en liefhebber van formule 1

Racing Art heeft nu alle Max Verstappen litho's van Eric Jan Kremer op voorraad. Speciaal met acryl bewerkte litho's maken elk exemplaar een uniek kunstwerk, persoonlijk gesigneerd door Eric jan Kremer. De litho's zijn genummerd en van elk exemplaar worden er slechts 100 uitgebracht. 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »