Menu
EUR
Deze week Pre-order korting op 2024 modellen. Bestel de nieuwste modellen met korting
Mercedes heer en meester bij GP van Stiermarken (Oostenrijk)

Mercedes heer en meester bij GP van Stiermarken (Oostenrijk)

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Eerlijk is eerlijk, de aanloop naar de Grand Prix op zondag was spannender dan de race zelf. De eerste vrije training op vrijdag liet een supersnelle Sergio Pérez (Racing Point) zien, een twijfelende Hamilton en een tevreden Max Verstappen. De druk lag vooral op de tweede vrije training. Dat had te maken met het slechte weer dat dreigde voor de zaterdag. Hevige regen zou wel eens kunnen betekenen dat de derde training en kwalificatie niet konden worden verreden. En als de kwalificatie ook niet op zondag plaatsvond, telde de stand van de tweede training als startpositie. Verstappen zag twee keer dat zijn snelste tijd werd geschrapt maar wist toch nog bovenaan de lijst te eindigen op de vrijdagmiddag. Voor eventjes had hij pole in handen, zo grapte hij.
En zoals voorspeld kwam de regen op zaterdag met bakken uit de lucht. De derde training verviel, maar de wedstrijdleiding besloot wel dat het circuit goed genoeg was voor de kwalificatie. Dat leverde een ongekend schouwspel op, dat het uiterste vroeg van coureurs en materiaal. Hamilton en Verstappen streden om poleposition, flink gehinderd door liters opstuivend water. Herhaaldelijk riep Verstappen over de boordradio dat hij haast niets zag.
De strijd om P3 werd verrassend gewonnen voor Carlos Sainz (McLaren), voor Valtteri Bottas (Mercedes) en Alexander Albon (Red Bull Racing). Voor het eerst sinds jaren haalde een Williams Q2: George Russell vierde een klein feestje samen met zijn team.

Ferrari liet het opnieuw afweten in Oostenrijk. Vettel haalde nog net Q3 en zou op P10 starten. Charles Leclerc plaatste zich als elfde en zakte na een gridstraf nog eens naar P14.

 

Formule 1 grandprix van Stiermarken

Zondag beloofde weer een fijne racedag in Oostenrijk te worden. De lichten doofden en Hamilton nam meteen de leiding, gevolgd door Verstappen die nog best moeite had met Carlos Sainz (McLaren). De Spanjaard kwam de Red Bull zelfs al een neuslengte voorbij, maar kon Verstappen niet achter zich laten.

 

Pech voor Ferrari

Voor Ferrari zat de tweede race van het seizoen er alweer snel op, toen Charles Leclerc in de eerste ronde bovenop zijn teamgenoot Vettel klapte. De Monegask maakte in bocht 3 een enorme misser toen hij Vettel binnendoor wilde inhalen, terwijl daar geen ruimte was. De achtervleugel van Vettel’s Ferrari bungelde gevaarlijk losjes achter de bolide. In de pits kreeg Leclerc nog een nieuwe voorvleugel, waarmee hij het tot ronde 5 volhield. De forse schade aan zijn formule 1 auto maakte verder racen onmogelijk. Nul punten voor het Italiaanse team.

Valtteri Bottas, die de race van vorige week op zijn naam schreef, haalde met gemak Sainz in en kroop ronde na ronde dichter naar Max toe. Het lukte de Limburger niet om aansluiting te houden met Hamilton. Het gat tussen Max’s Red Bull en Hamilton’s Mercedes werd al snel 2 seconden. Ondertussen haalde ook Albon (Red Bull Racing) Sainz in en stelde daarmee P4 veilig.

 

Box box voor Max Verstappen

In de 25ste ronde hoorde Verstappen het bekende ‘box box’ over de boordradio; de eerste bandenwissel voor Red Bull. Misschien wat vroeg in de race, vroeg Verstappen zich af. Wellicht onder druk van team Mercedes. Hij verloor echter slechts één plek en sloot als derde weer aan. Kort daarna rolde Esteban Ocon (Renault) de pitstraat in. Geen bandenwissel voor hem. De zwart-gele bolide reed direct de garage in. Daarmee was Ocon de derde en meteen laatste uitvaller van deze zondag. Na de bandenwissel van Red Bull kwamen Hamilton en Bottas naar binnen, waarna de top 3 weer was hersteld: Hamilton, Verstappen en op acht seconden Valtteri Bottas.

Op het middenveld ‘vochten’ vijf coureurs om de punten. Dat bracht nog wat spanning terug in de race, die verder weinig spektakel kende. Het leverde een mooie strijd op tussen Norris (McLaren), Pérez (Racing Point), Sainz (McLaren), Stroll (Racing Point) en Ricciardo (Renault). Sergio Pérez reed een prima race door vanaf P17 naar voren te rijden; zou het iets met de nieuwe Mercedes-motor te maken hebben waarmee het team dit seizoen rijdt? In de slotronden ging het toch nog mis bij een inhaalactie op Alexander Albon. Met een beschadigde voorvleugel wist de Mexicaan nog wel net voor Stroll en Ricciardo te finishen op P6. Het leverde hem terecht de titel ‘Driver of the day’ op.

 

Snelste ronde voor Carlos Sainz

Ook voor Verstappen zat het venijn in de staart. Valtteri Bottas kwam ronde na ronde dichterbij, terwijl Max, met iets oudere banden, niets meer kon geven. Toch liet hij Bottas niet zomaar voorbij. In ronde 67 haalde Bottas de Nederlander in, maar werd direct terugverwezen naar de derde plek. Nog een ronde lang hield Verstappen de Mercedes achter zich, maar moest zich daarna wel gewonnen geven. Na een snelle pitstop voor een nieuwe set banden deed Verstappen nog een poging om de snelste ronde op zijn naam te schrijven; dat zou weer een extra puntje opleveren. Maar die punt ging uiteindelijk naar Sainz, die daarmee zelfs een nieuw baanrecord vestigde.

De eerste punten voor Max Verstappen zijn binnen, maar een echt feestje wilde het niet worden in Oostenrijk. Volgende week strijkt het circus neer in Hongarije; als de coronamaatregelen het tenminste toelaten. Weer een circuit dat met de vele bochten en weinig lange rechte stukken, past bij Red Bull Racing.

Racing-art.nl

Racing Art heeft een mooie collectie formule 1 schaalmodellen, kunstwerken en litho's voor de racing fan. Je vindt er bijvoorbeeld schaalmodellen van Max Verstappen, Red Bull Racing, Mercedes, Racing Point, Porsche en Ferrari schaalmodellen. Maak gerust een afspraak om de kunstwerken te bekijken.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »