Menu
EUR
Max Verstappen kunstwerken voor elk budget bij Racing Art

Max Verstappen kunstwerken voor elk budget bij Racing Art

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Racing kunstwerken in verschillende soorten en maten

Een prachtig kunstwerk van bijvoorbeeld een stoere Formule 1 raceauto in actie of een oogstrelende rode of gele Ferrari aan de muur. Of is een elegante Porsche meer jouw smaak? Het is voor veel liefhebbers van de racesport een grote droom. Met zo’n schilderij maak je echt een statement in je woonkamer, slaapkamer of misschien wel kantoor. Gelukkig voor mensen die graag kijken naar de diverse races, zijn er ook kunstenaars die er veel van houden. Zij zetten hun liefde voor snelle auto’s om in prachtige schilderijen. De spanning van de racewedstrijden spat bijna letterlijk van de meestal zeer kleurrijke kunstwerken af. En dus van de muur in je woonkamer of andere ruimte.

Origineel schilderij vs Litho’s en prints


Originele schilderijen zijn prachtig, maar meestal ook redelijk prijzig. Gelukkig zijn er ook andere kunstwerken zoals litho's en prints met racing als thema te koop. Deze zijn vaak een stuk minder duur, dus betaalbaar voor meer mensen. Een litho, ook vaak een lithografie of zeefdruk genoemd, is een eigenlijk een afdruk van een schilderij dat de kunstenaar op een plaat maakte. Kunstenaars maken meestal maar een klein aantal litho’s per schilderij, die vaak een uniek nummer hebben. Verder zijn ze vaak gesigneerd. Ook prints zijn een stuk betaalbaarder dan een origineel schilderij waarvan maar één exemplaar is gemaakt. Op de manier kunnen nog meer mensen ervan genieten.

Mixed media: een betaalbaar alternatief

Naast schilderijen, litho’s en prints zijn mixed media schilderijen ook erg populair onder racefans die op zoek zijn naar iets moois om in hun woonkamer of slaapkamer op te hangen. De moderne schildertechniek mixed media is een combinatie van een litho of een print en een origineel werk. Wat mixed media zo populair maakt is de aantrekkelijke prijs. Zo kan je een uniek en speciaal werk in je woonkamer hangen, zonder meteen een gat in je bankrekening te hoeven slaan.

Bijzondere techniek van Eric Jan Kremer

Racing Art heeft kunst van verschillende kunstenaars in de collectie. Om te beginnen van de Nederlandse kunstenaar Eric Jan Kremer, een zeer bekende naam onder racefans wereldwijd. Kenmerkend voor veel werk van Eric Jan Kremer is de bijzondere splash techniek die hij toepast. Kleurige verfspatten geven de kunstwerken diepte en expressie, en benadrukken de snelheid van racing. Strak en modern of met een nostalgisch tintje: je ziet het allemaal terug bij deze kunstenaar. Naast schilderijen, maakt hij bijvoorbeeld ook litho’s en prints achter plexiglas voor een ongekend effect. Ook is er mixed media van hem te koop. Eric Jan Kremer schildert veel auto’s, van de stijlvolle Porsche Speedster tot Formule 1 raceauto’s. Maar ook de coureurs zelf zijn een populair onderwerp voor de kunstenaar, getuige bijvoorbeeld de spetterende en kleurrijke ontmoeting op doek tussen de grootheden Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Gilberto Gaspar: racing art uit Portugal

Een andere kunstenaar met een grote voorliefde voor de racesport als thema is Gilberto Gaspar. Gilberto Gaspar maakt kunstwerken van waterverf, olieverf en acrylverf met veel oog voor details. Maar liefhebbers van zijn kleurrijke werk kunnen ook mixed media schilderijen van zijn hand aan de muur hangen. Bij veel van de kunstwerken van deze Portugese kunstenaar staan de mediterrane landschappen van de omgeving waar hij woont en werkt centraal. Daarnaast vereeuwigt hij met succes klassieke auto’s, raceauto’s en andere indrukwekkende voertuigen met waterverf. Gaspar houdt van de beweging, de kleuren, de vormgeving en de prestaties van auto’s. Die fascinatie probeert hij uit te drukken in zijn kunstwerken. Deze bevatten veel kleur, maar Gilberto Gaspar kiest meestal niet voor de echt felle tinten.

Kunstenaarsduo Fabian Art


De echte racefan die op zoek is naar een uniek kunstwerk, kan ook prima terecht bij Fabian Art. Fabian Art is een samenwerkingsverband van twee Amsterdamse kunstenaars, Fabian en Falyn. Zij combineren hun schilderijen van racewagens en andere supersnelle auto’s vaak met aparte voorwerpen of personen. Die combinatie geeft hun kunstwerken een mooi rauw randje of juist een stripachtig tintje, zoals Pop Art. Ze kiezen daarbij vaak voor felle kleuren of juist ingetogen zwart en grijs. Ook bij Fabian Art maken verfspatten en volle lijnen de opvallende mixed media kunstwerken extra speciaal. De titel van een daarvan zegt al genoeg: ‘Welcome to the world of Red Bull’. Maar ook Max Verstappen is een favoriet onderwerp van Fabian en Falyn. Wat de kunstwerken van dit duo extra uniek maakt, is dat je eventueel een eigen tekst op je nieuwe schilderij kan laten zetten. Ook kan je in overleg met de makers de kleuren van de verfspatten zelf kiezen. Ideaal voor racefans die de kleur van hun bank of muur op het kunstwerk willen laten terugkomen.

In het echt zien tijdens expositie


Racing Art verkoopt online veel kunstwerken met racen als thema, van bijzondere raceauto’s tot beroemde coureurs. Stuk voor stuk zijn deze uniek en indrukwekkend. Deze kleurrijke werken moet je eigenlijk wel in het echt zien. Dat kan nu! Racing Art laat een greep uit de prachtige collectie zien in het NH hotel te Zandvoort. Deze tijdelijke expositie is een must voor de liefhebber van de racesport. Bezoekers kunnen hier onder andere schilderijen van wereldberoemde coureurs en schitterende raceauto’s bewonderen. Of kopen natuurlijk. Tijdens de expositie in het NH Hotel zijn ook verschillende werken van Eric Jan Kremer te zien, bijvoorbeeld een schilderij van Max Verstappen in de Red Bull Racing Formule 1 auto. Ben je fan van racen, maar heb je een niet al te dikke portemonnee? En wil je wel je kamer een upgrade geven met iets cools? Bij Racing Art kun je je nieuwe schilderij ook gewoon huren. Of kies voor huurkoop. Als je gaat voor huren, lever je het kunstwerk na een tijdje weer in. In het geval van huurkoop ben je na het betalen van alle termijnen op een gegeven moment eigenaar van een prachtig schilderij, litho of mixed media kunstwerk. Of je nu wil kopen of huren, of gewoon houdt van prachtige race kunst: kom sfeer proeven bij de expositie.

 

Over Racing Art

Racing Art brengt de race beleving in je huis met exclusieve kunstwerken zoals originele schilderijen, litho's en foto prints. Wij hebben een grote collectie kunstwerken van Eric Jan Kremer. Internationaal bekend om zijn schitterende splash techniek waardoor de dynamiek van racing goed tot uiting komt.

Amalgam model car. Minichamps, Spark models en BBR models zijn slechts enkele fabrikanten uit de collectie. Stuk voor stuk mooie gedetailleerd modellen in van schaal 1:43 tot 1:8. De schaalmodellen van Max Verstappen, Red Bull en Ayrton Senna worden snel uit voorraad geleverd.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »