Menu
EUR
Verstappen houdt stand en wint spannende Grand Prix van Emilia-Romagna

Verstappen houdt stand en wint spannende Grand Prix van Emilia-Romagna

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

Sterke start voor Verstappen, problemen voor Albon

De eerste uitdaging voor Verstappen was om zijn positie te behouden bij de start. Toen de lichten doofden, kwam hij goed weg en wist hij comfortabel als leider de eerste bocht in te gaan. De openingsfase verliep zonder incidenten, terwijl Norris de Ferrari's achter zich hield. De verrassende Yuki Tsunoda verloor bij de start twee posities aan Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg. Sergio Pérez, die teleurstellend gekwalificeerd had, begon op de harde band met het plan om langer door te rijden.

In ronde 9 kwam Alexander Albon binnen voor een vroege pitstop, maar had problemen met de wielbevestiging. Hij moest langzaam terug naar de pits rijden om zijn harde banden te wisselen voor mediums, wat zijn race direct verpestte. Daarnaast kreeg hij een stop-and-go penalty van tien seconden, wat uiteindelijk leidde tot een onvermijdelijke uitval.

 

Piastri en Tsunoda geconfronteerd met inhaalproblemen

Ondertussen vond Oscar Piastri het moeilijk om in te halen op het krappe circuit van Imola. Carlos Sainz meldde via de boordradio dat de McLaren van Piastri snel was, maar de Australiër kon geen opening vinden om voorbij te komen. Tsunoda, die na de start achter Hülkenberg zat, wist de Duitser met een succesvolle undercut te passeren. Alonso had problemen met brandende voorremmen na zijn pitstop, maar de vlammen doofden vanzelf.

 

Tactische slag om de podiumplekken

McLaren begon de pitstopstrategie en beschermde Lando Norris tegen een undercut van Leclerc. Piastri slaagde erin om Sainz in te halen dankzij een slimme pitstopstrategie, wat hem vlak achter Leclerc bracht. Ferrari verloor tijd door langer door te rijden, maar beschikte nadien over iets verser rubber.

Verstappen bouwde een voorsprong van zes seconden op ten opzichte van Norris, die zich vooral op zijn achtervolgers richtte. Norris vroeg zich af waarom de coureurs achter hem sneller waren, waarop zijn team antwoordde dat ze meer van hun banden vroegen. Leclerc kwam binnen de DRS-marge van Norris, maar maakte een fout in de Variante Alta.

 

Spannende Slotfase

In de slotfase naderde Norris Verstappen snel, wat voor spanning zorgde in de Italiaanse heuvels. Verstappen klaagde over bandenproblemen en vermogensverlies door een bijna lege batterij, terwijl Norris alles gaf om binnen de DRS-marge te komen. Uiteindelijk hield Verstappen stand en won met een marge van slechts 0.725 seconden, wat zijn 59e overwinning in zijn carrière betekende. Norris eindigde als tweede, waarmee McLaren opnieuw liet zien een serieuze uitdager te zijn. Leclerc pakte de derde plaats, gevolgd door Piastri, Sainz en beide Mercedessen. Pérez, Stroll en Tsunoda scoorden de laatste punten.

Volgende week staat de prestigieuze Grand Prix van Monaco op het programma.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!