Menu
EUR
Deze week Pre-order korting op 2024 modellen. Bestel de nieuwste modellen met korting
Formule 1 seizoen 2020, een vooruitblik

Formule 1 seizoen 2020, een vooruitblik

Door: Racing-Art.nl Reacties: 0

 

Formule 1 2020 de belangrijkste nieuwtjes


Elk nieuw racejaar kent zijn veranderingen. Tijdens het seizoen, maar vooral in de voorbereiding. Veranderingen van races, f1 auto's, teams, samenstelling van coureurs en regels. Het is voor de toeschouwer even wennen. Daarom voor jou de belangrijkste nieuwtjes op een rij.

De racekalender kent 22 races, dat is het hoogste aantal in de geschiedenis van de Formule 1. De eerste nieuwe race zal verreden worden op het stratencircuit van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hermann Tilke, een Duitse circuitontwerper, heeft geholpen met het ontwerp. De Grand Prix van Nederland, op circuit Zandvoort, staat ook weer op de kalender. Vanwege de uitbraak van het Corona virus wordt de race in China uitgesteld, een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.

Ook bij de teams en coureurs zijn er enkele veranderingen. Robert Kubica is weg bij Williams, hij is reservecoureur geworden bij Alfa Romeo. Zijn plaats wordt ingenomen door een talent uit de Formule 2, Nicholas Latifi. Ook Nico Hulkenberg zien we niet meer terug dit jaar. Zijn stoeltje bij Renault wordt overgenomen door Esteban Ocon. Toro Rosso gaat verder onder de naam Scuderia Alpha Tauri.

Het testen van nieuwe onderdelen zal in 2020 vooral tijdens vrije trainingen worden gedaan. Vanwege het enorme aantal races is het aantal testdagen teruggebracht naar zes. De twee testdagen gedurende het seizoen zijn geheel afgeschaft.

Vanwege de hoeveelheid races heeft de FIA ook bepaald dat elke coureur een extra motoronderdeel mag gebruiken. De Formule 1 teams mogen tijdens testdagen hun bolides niet meer afschermen als deze in de garage staan.

Het zwaaien van de finishvlag zal in 2020 weer leidend zijn, dit na fouten in Japan en Canada vorig jaar. Er zijn ook regels opgesteld voor het testen en samplen van brandstof door de teams. Met deze regels hoopt de FIA dat de teams zich aan de regels zullen houden omtrent brandstof.

De eerste wintertesten gaven een goede indicatie hoe de teams ervoor staan in de voorbereiding. Het team van Mercedes deed het erg goed in de eerste rondes van het jaar. De Duitse renstal lijkt nog steeds op grote hoogte te staan.

Komen de bolides van Red Bull dit jaar nog iets dichterbij? Hun eerste testdagen stonden in het teken van zoveel mogelijk rondes rijden. Teambaas Christian Horner sprak van een positieve start. Max Verstappen vond zijn nieuwe race auto in ieder opzicht beter.

Ferrari maakte minder goede testdagen door, met motorpech en weinig kilometers temperden de Italianen de verwachtingen voor dit seizoen. Maar spelen ze misschien verstoppertje?


De kanshebbers voor de formule 1 wereldtitel 2020


Wie zijn de grootste kanshebbers voor de formule 1 titel van dit seizoen? Wordt Lewis Hamilton in 2020 weer gekroond tot koning van de Formule 1? Misschien kan Valtteri Bottas dit jaar uit zijn schaduw stappen. Of wordt dit het jaar van de machtsovername door een van de talenten?

Lewis Hamilton heeft de beste kaarten om wederom de wereldtitel te veroveren. De Brit werd de afgelopen 3 jaar kampioen. Sinds 2013 rijdt hij voor het team van Mercedes. Zijn overstap van McLaren naar Mercedes werd door velen bekritiseerd, maar de overstap heeft hem geen windeieren gelegd. Het Formule 1 team van Mercedes lijkt de afgelopen jaren onaantastbaar.

Teamgenoot Valtteri Bottas was het afgelopen seizoen de grootste bedreiging voor Hamilton. Is de 30 jarige Fin dit jaar in staat de vlag over te nemen van de ongenaakbare Brit? Vorig jaar won Bottas 4 Grand Prix's, hij stond 5 keer op pole position en haalde 15 keer het podium.

Ferrari kwam er in de eerste testweek niet aan te pas. Mercedes vermoedt dat de Italiaanse renstal verstoppertje speelt, dat zullen we in de eerste race in Australië zien. Vorig jaar had de ervaren Sebastian Vettel een slecht seizoen. De Duitser die vier titels op rij won, lijkt niet meer op zijn oude niveau te kunnen komen. Vreemde acties en fouten stapelden zich op bij de coureur. Kan hij zichzelf dit jaar weer herpakken, of kun je je ogen beter richten op zijn teamgenoot?

Charles Leclerc maakte in 2019 de overstap van Sauber naar Ferrari. Al in het tweede raceweekend behaalde hij zijn eerste poleposition. Dit zou hij vorig seizoen nog 6 keer herhalen, de meeste pole positions van alle coureurs. Hij won twee weekenden achter elkaar de Grand Prix, in België en in Italië. Het is duidelijk dat Leclerc op dit moment één van de grootste talenten in de Formule 1 is.

Dan onze eigen Max Verstappen, wat kun je van hem verwachten dit seizoen? De verwachtingen rond Verstappen zijn ook dit jaar weer erg hoog. De Honda motor is betrouwbaar en de nieuwe Red Bull auto rijdt stabiel en snel, zo bleek uit de eerste testen. Alle mensen in het team stralen vertrouwen en rust uit. Verstappen lijkt zeer tevreden te zijn over de stappen die het team deze winter genomen heeft. Wordt dit het jaar van Max en gaat hij Lewis Hamilton van de troon stoten?


Formule 1 Race terug in Zandvoort


Verstappen mag in ieder geval zijn kunsten vertonen in zijn eigen land. Het wordt de eerste Formule 1 Grand Prix op Zandvoort sinds 1985. Op 3 mei zal de race verreden worden op een vernieuwd circuit. Verstappen schijnt enthousiast te zijn over het vernieuwde, maar toch old skool circuit. De coureur hoopt dat de twee kom bochten het inhalen makkelijker zullen maken. De fans zullen het raceweekend in Zandvoort massaal bezoeken. Welke Formule 1 liefhebber wilt nu niet met eigen ogen Max Verstappen door de Tarzan bocht zien vliegen?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »